Напевно, ви не раз чули про таку страву як паста карбонара, а якщо пощастило, то і куштували цей дивовижний витвір італійської кухні.
Ми розповімо про те, як приготувати пасту карбонара самостійно — це не так складно, як може здатися на перший погляд.
Паста карбонара — це одна з найвідоміших страв італійської кухні, яка готується зі спагеті (або іншими видами макаронів), беконом, сиром і яєчними жовтками. У класичному варіанті рецепту вершки не повинні додаватися, однак, як показав досвід і відгуки любителів італійської кухні, багато хто полюбляє саме цей рецепт — паста карбонара з вершками і беконом.
Вам потрібно:
100 г бекону
50 г сиру Пекоріно Романо
50 г пармезану
3 великих яйця
350 г спагеті
2 зубчики часнику
50 г олії
Сіль і мелений перець
Закип’ятіть воду в каструлі. Дрібно наріжте бекон, натріть обидва види сиру на тертці. В окремій тарілці збийте яйця і додайте перець. Відставте бекон, сир і яйця в бік.
Окріп посоліть та відваріть спагеті. Поки спагеті варяться, зробіть надрізи на зубчиках часнику і підсмажте на олії бекон з часником. Коли скибочки бекону стануть коричневими і хрусткими, часник можна забрати. Коли спагеті будуть готові, викладіть їх на сковороду з беконом.
Візьміть більшу частину тертого сиру і змішайте його зі збитими яйцями. Отриману суміш вилийте на сковороду. При необхідності додайте кілька столових ложок води (можна брати воду, в якій варилися спагеті). Додайте трохи солі, і паста карбонара готова!
Смачно з КОЛО!