Рецепти італійської кухні

Інгредієнти
Пшеничне борошно — 350 г
Сіль — 0,5 ч.л
Яйця — 2 шт
Рослинна олія — 50 г
Вода — 100 мл
Сир — 200 г
Сир "Пармезан" — 100 г

Равіолі з сиром

Як начинку для равіолі можна використовувати різні елементи. Все залежить від смакових уподобань, а страва у будь-якому разі вийде неймовірно смачною.Дуже ніжними та апетитними виходять равіолі з сиром. Приємний вершковий присмак надає їм неймовірної пікантності та чудового аромату. Така страва італійської кухні здатна добре вгамувати голод і наситити на довгий час. Крім того, равіолі з легкістю можуть стати головною стравою на святковому столі.

Приготування

Спочатку приготуємо тісто для равіолі. У борошно треба вбити одне яйце, додати сіль, олію, воду. З отриманої суміші потрібно замісити тісто, а тоді посипати стіл борошном і викласти його на поверхню. Далі тісто слід розділити на невеликі частини. З них треба розкачати пласти шириною 15-20 см і товщиною близько 1 мм. Для того, щоб зробити начинку, в сир потрібно вбити яйце, викласти тертий пармезан, додати пів чайної ложки солі і все ретельно розім’яти виделкою. З підготовленої начинки треба сформувати кульки і викласти їх на розкачаний пласт тіста, залишивши відстань для того, щоб заліпити начинку. Викладену начинку треба накрити іншим краєм тіста, притиснути пальцями основу навколо начинки і розрізати равіолі порційно. У киплячій воді підготовлені равіолі потрібно відварювати протягом 7-10 хвилин. Подавати страву можна зі сметаною.

Брускетта з помідорами

Смачна доступна італійська закуска, яка завжди ошатно виглядатиме на столі будь-якої господині. Переїдання з такою стравою не загрожує, а її приготування займає мінімум часу. Брускети італійці готують з різними начинками. Найпопулярніше поєднання – трохи підсмажений хліб, помідори, часник і базилік. Якщо немає часу бланшувати помідори, можна замінити їх на в’ялені томати. Для приготування італійської брускетти краще взяти чіабатту – її скибочки після піджарки добре вберуть оливкову олію.

Інгрідієнти:

Білий хліб – 4 шматки;

Помідори – 3 штуки;

Оливкова олія – 30 мл;

Часник – 3 зубчики;

Мелений чорний перець – за смаком;

Сіль – за смаком;

Базилік.

Як готувати:

Спочатку приготуємо начинку. Помідор повинен бути середнього розміру. Нарізаємо базилік і помідори невеликими кубиками. Кладемо їх в миску.Наливаємо в миску одну столову ложку оливкової олії, солимо, перчимо і перемішуємо. Хліб нарізаємо на шматки. Скибочки хліба змащуємо оливковою олією. Так хрустка скоринка з’явиться значно швидше, а всередині хліб буде ніжним і м’яким. Можна запікати скибочки хліба на грилі або ж на розпеченій пательні. Підсмажуємо шматки хліба до появи рум’янцю. Натріть хліб очищеним зубчиком часнику. Акуратно викладіть на скибочки хліба начинку та прикрасьте зеленню.

 

Лазанья

Це смачна і ситна страва для великої родини або дружньої компанії. Лазанью готувати не складно – складніше знайти пластини для неї. Звичайно, можна їх приготувати самостійно, але шукайте борошно з твердих сортів пшениці. Головний секрет страви – у ній має бути багато м’яса, сиру та перцю. А ще не шкодуйте соусу.

Інгрідієнти:

Цибуля – 1 шт.;

Перець болгарський – 2 шт.;

Оливкова олія – 1 ст. ложка;

Фарш м’ясний (свинина + яловичина) – 500 г;

Томатна паста – 3 ст. ложки;

Кетчуп – 2 ст. ложки;

Сир твердий – 200 г;

Вершки – 250 г;

Пластини для лазаньї – 15 пластин;

Зелень;

Сіль;

Перець.

Як готувати:

Пластини відварюємо в підсоленому окропі 10 хвилин, вони повинні бути трошки недовареними.Нарізаємо цибулю смажимо на олії з порізаним перцем, додаємо фарш. Солимо суміш і тушкуємо до розсипчастості. Додаємо томатну пасту і кетчуп. Твердий сир тремо на крупній тертці. Дно деко змащуємо 4 ст. ложками вершків. Решту вершків змішуємо з сиром. На дно деко на вершки укладаємо пластини, на них 1/3 фаршу. Кладемо поверх 1/3 частини суміші сирів з вершками і знову пластини. Повторюємо такий процес двічі: фарш, суміш сиру з вершками, пластини, фарш і завершуємо сиром. Зверху ще лазанью посипаємо тертим твердим сиром. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову лазанью посипаємо зеленню.

 

Італійський салат з макаронами

Для цього салату знадобиться порція макаронів. На додаток може бути шинка, бекон, ковбаса, креветки або ж копчений лосось. Такий салат належить до категорії теплих.

Інгрідієнти:

Квасоля зелена стручкова – 110 г;

Часник – 2 зубчики;

Перець болгарський червоний – ½ шт.;

Помідори – 1 шт.;

Макарони – 150 г;

Салат айсберг – 0,3 качана;

Оливкова олія – 3 ст. л.;

Сіль за смаком;

Перець за смаком;

Цибуля зелена.

Як готувати:

Промити квасолю та відрізати кінчики. Нарізати часник та обсмажити на оливковій олії. Забрати обсмажений часник і на тій же олії обсмажити квасолю. Тонкими полосками нарізати перець, додати до квасолі. Нарізати помідори та додати на хвилину до овочей на обсмаження.Висипати зварені макарони, додати вже обсмажений часник. Все розігріти на вогні. За смаком поперчити. До столу салат подавати теплим.

 

Фрітатта з грибами

Фріттату готують з курячих яєць з додаванням різних інгредієнтів. На відміну від класичного французького омлету, начинку додають під час смаження, а не загортають в готовий омлет. Невід’ємною складовою фріттати є сир. Для приготування найкраще використовувати чеддер або пармезан.

Інгрідієнти:

Копчений бекон – 4 смужки;

Печериці (можна використовувати суміш різних грибів) – 400 г;

Яйця – 8;

Сир – 85 г;

Рукола – 50 г;

Оливкова олія;

Сіль, перець.

Як готувати:

Розігріти духовку до 200 С. Бекон подрібнити і обсмажити на оливковій олії дві хвилини. Додати нарізані гриби, приправити сіллю і меленим перцем. Смажити упродовж 5 хвилин, весь час помішуючи, до золотистого кольору. Збити яйця та вилити їх на гриби. Рівномірно розкласти зверху шматочки сиру. Відправити в духовку і запікати 10 хвилин. Провести кухонної лопаткою уздовж країв омлету і акуратно перекласти його на тарілку. Подавати фріттату, посипавши її руколою і окропивши невеликою кількістю оливкової олії.

 

Грибне різотто

Інгрідієнти:

Сухі гриби – 30 г;

Оливкова олія – 3 ст. л.;

Цибуля – 1 шт.;

Часник – 2 зубчики;

Рис – 400 г;

Сухе біле вино або вермут – 4 ст. л.;

Печериці – 250г;

Овочевий бульйон – 1 л;

Вершкове масло – 25г.

Як готувати:

Розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю, часник, помішуйте дві хвилини, поки цибуля не стане м’якою. Додайте рис, перемішайте близько 1 хвилини, влийте вино або вермут і готуйте, поки не випарується майже вся рідина. Процидіть замочені сухі гриби. Додайте в рис свіжі гриби і починайте вливати гарячий бульйон. Вмішайте у м’який рис замочені гриби і вершкове масло, накрийте і зніміть з вогню.Дайте постояти 5 хвилин, посоліть, попе рчіть за смаком та подавайте, посипавши пармезаном і петрушкою.